Pomagala za daljinu i srednju daljinu

Max Tv - Max Details

MAX TV je pomagalo koje služi za gledanje televizije, filmova, pozorišnih predstava, ili sportskih događaja. Svako sočivo je odvojeno podesivo, a oba sočiva imaju zaštitni sloj kako bi se uklonila refleksija.

Max Tv

Legit Galileo

Legit Galileo Wide je novi sistem sa širokim vidnim poljem. Zahvaljujući širokom vidnom polju  od 24°, sistem je idealan za dinamične aktivnosti i gledanje televizije.

Legit Galileo

Max TV

MAX TV je pomagalo koje služi za gledanje televizije, filmova, pozorišnih predstava, ili sportskih događaja. Svako sočivo je odvojeno podesivo, a oba sočiva imaju zaštitni sloj kako bi se uklonila refleksija. MAX TV naočare su fleksibilne I lagane čime garantuju  udobnosti jednostavnost korišćenje.

Optički elementi MaxTV naočara koncipirani su za distancu od 3 m. MaxTV obezbeđuje kompenzaciju dioptrije (kompenzacija kod ametropije) od ±3 dpt, koja se može prilagoditi posebno za svako oko. Potrebno je sesti ispred televizora na željenu udaljenost i staviti naočare MaxTV, a zatim zatvoriti levo oko i okretati desni šraf, dok desno oko ne dobije bistru sliku. Postupiti na isti način i za drugo oko.

  • Max TV specijalne naočare za TV, optimalna distanca: 3m, uvećanje: 2.1 x
  • Max Details specijalne naočare za radove na prosečnoj razdaljini (40-50 cm), uvećanje: 2X
  • Uvećanje 2,1 x
  • Odvojeno se podešavaju levi i desni sistem
  • Služi za fokusiranje objekata od 3m pa do beskonačnosti
  • Savršene za gledanje TV-a
  • Vidno polje 20º
  • Težina 50g

Legit Galileo Wide

Legit Galileo Wide je novi sistem sa širokim vidnim poljem. Zahvaljujući širokom vidnom polju  od 24°, sistem je idealan za dinamične aktivnosti i gledanje televizije.

Legit Galileo je nastao kao sistem za gledanje u daljinu, ali zahvaljujući specijalnim dodacima za čitanje pogodan je za gledanje na razdaljini u rasponu od 63mm do beskonačno, sa uvećanjem do 7.2x.

Dodaci za čitanje se jednostavno ubacuju zahvaljujući „lock-in“ sistemu. Dostupne su sledeće verzije: +0.50, +1.00, +2.00, +3.00, +4.00, +6.00, +8.00, +10.00, +12.00, +14.00, +16.00.

Sistem se može prilagoditi pacijentu, u zavisnosti od refrakcije, na veoma jednostavan način, zahvaljujući specijalnim adapterima u obliku prstena u koje se ubacuje sočivo.

Za veća uvećanja dostupni su i Legit Galileo 21 (verzija sa uvećanjem od 2.1x i širinom vidnog polja od 20°) i Legit Galileo 25 (verzija sa uvećanjem od 2.5x i širinom vidnog polja od 16°) koji omogućavaju uvećanja i do 10x, zahvaljujući dodacima za čitanje. I ovi sistemi, kao i verzija sa uvećanjem od 1.8x, mogu se prilagoditi pacijentu, zahvaljujući pomenutim dodacima za čitanje, na gore objašnjen način.

Dostupni su dodaci za čitanje (reading cap) od +0.50 za fokusiranje na 2m, +1.00 za fokusiranje na 1m i +2,00 za fokusiranje na 50cm.

Slika prikazuje kako će televizor od 17 inča biti uokviren teleskopskim sistemom sa uvećanjem od 2x i širinom vidnog  polja od 16°. Kao što se može videti za to je potrebno 3m.

Slika prikazuje kako sistem sa većim vidnim poljem može da uokviri televizor na manjoj razdaljini, uvodeći, pored širine vidnog polja i uvećanje na relativnoj distanci.

Rezultat je uvećanje slike na nivou mrežnjače od 65%.