OPTIX 

low vision aids

– pomagala za slabovidost –

 „OPTIX LVA“ se nalazi u sastavu kompanije Optix d.o.o. koja se bavi proizvodnjom, trgovinom i servisiranjem optičkih i optoelektronskih uređaja. Kompanija je osnovana 1990.godine sa sedištem u Zemunu, ulica Oračka broj 13.

“OPTIX LVA” je jedini centar ove vrste u Srbiji i okruženju. U centru je slabovidim osobama omogućena pomoć pri odabiru  pomagala kao i edukacija za korišćenje istih.

Naš tim čine diplomirani inženjeri i tehnolozi sa dugogodišnjim iskustvom iz oblasti optike, precizne mehanike, elektronike i medicinske mehanike, kao i profesionalni menadžeri sa bogatim međunarodnim iskustvom, optičar za slabovidost i defektolog – tiflolog sa završenom obukom u Engleskoj.

Osnovni koncept “OPTIX LVA” je profesionalnost i ekspeditivnost, zasnovana na posvećenosti pacijentima, spremnost da im se izađe u susret onda kada im je to najpotrebnije. Vizija  nam  je da u oblasti slabovidosti postanemo referentni centar u regionu.

Optix LVA, u saradnji sa vodećim svetskim proizvođačima pomagala za slabovide omogućio Vam je najkvalitetnija pomagala za osobe sa značajno oslabljenim vidom:

  • Specijalne naočare (sa visokom dioptrijom, filterima i prizmama)

  • Teleskopski sistemi (za blizinu, srednju daljinu i daljinu)

  • Ručne Lupe

  • Prenosne elektronske lupe

  • Stone elektronske lupe